Overnachten in Bergen

Bergen biedt een vrij divers aanbod van accommodaties die in diverse prijsklassen liggen. Extreem luxe hotels kent Bergen niet, maar supergoedkope accommodaties zul je vaak ook tevergeefs zoeken. De meeste hotels, appartementen en vakantiewoningen vallen in de twee-, drie- of viersterrencategorie. Slechts twee hotels vallen in de vijfsterrencategorie. De hotels concentreren zich op twee plekken: in het centrum en bij de luchthaven. Overnachten in de buurt van de luchthaven heeft alleen zin als je ’s avonds laat aankomt en de eerste nacht daar verblijft of als je ’s morgens vroeg met het vliegtuig moet vertrekken en de laatste nacht in Bergen hier doorbrengt. Anders zouden wij altijd adviseren om in het centrum te overnachten. Reken daar op gemiddelde kamerprijzen van honderd tot tweehonderd euro per nacht. Later boeken, in het drukke seizoen Bergen bezoeken of heel dicht in de buurt van Bryggen gaan verblijven zijn factoren die de prijs op kunnen voeren.

overnachten in Bergen

Onze aanbevelingen in Bergen zijn:

Clarion Collection Hotel Havnekontoret
Gelegen direct bij Bryggen, het fort van Bryggen en de haven van Bryggen is het Clarion Collection Hotel Havnekontoret een perfecte uitvalsbasis om de stad te verkennen. Bij de kamerprijzen zijn ontbijt en het diner inbegrepen. Wie weet wat het kost om uit te eten in Noorwegen die zal zien dat de hotelkamerprijzen hier zeer schappelijk zijn.

Bekijk alle info van het Clarion Collection Hotel Havnekontoret en reserveer meteen online

Zander K Hotel
Zodra je het treinstation van Bergen uitstapt loop je bijna direct het Zander K Hotel binnen. Hier is er geen sprake van een stationsbuurt met een dubieus karakter, maar van een gunstig en rustig gelegen hotel waar je ook ’s avonds prima op straat kunt lopen. Dat geldt overigens voor heel Bergen. De kamers van het Zander K Hotel zijn strak maar gezellig ingericht. De bedden zijn comfortabel en het ontbijtbuffet is vrij uitgebreid en uitstekend van kwaliteit. In tien minuten tijd wandel je via een mooie route naar de haven en het centrum van de stad. Als je het Zander K Hotel op tijd boekt dan zijn de kamers vaak ook nog vriendelijk geprijsd.

Bekijk alle info van het Zander K Hotel en reserveer meteen online

Scandic Ørnen
Het Scandic Ørnen is één van de hotels in bergen van de Scandic-keten. Dit moderne viersterrenhotel ligt vlak bij het Byparken en de kunstmusea van Bergen. Binnen vijf tot tien minuten loop je van het hotel naar het centrum van de stad. Reis je met de auto? Dan is het goed te weten dat het Scandic Ørnen hotel goed aan te rijden is en ook beschikt over betaalbare parkeermogelijkheden.

Bekijk alle info van het Scandic Ørnen Hotel en reserveer meteen online
Betaal niet teveel voor je overnachting

Wie slim is die gaat natuurlijk op zoek naar de laagste prijs om te overnachten in Bergen. Wat natuurlijk van invloed is, is waar en wanneer dat je je stedentrip naar Bergen maakt. Wat niet iedereen weet is dat er voor dezelfde hotelkamer of appartement op dezelfde reisdata soms flinke prijsverschillen voor kunnen komen. Soms scheelt het slechts enkele euro’s, maar soms kan het verschil oplopen tot meer dan vijftig procent! Dat komt door de verschillende prijsafspraken en voorwaardes die de tussenpartijen zoals Booking, Amoma of Expedia bij de accommodaties hebben. Zelf vergelijken is bijna geen doen, want dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Wij gebruiken zelf altijd Trivago om de goedkoopste kamers in Bergen te vinden. Deze populaire hotelsite vergelijkt voor jouw reisdata alle prijzen van hotels, appartementen en hostels met elkaar en laat je vervolgens zien waar je het goedkoopste kunt boeken. Handiger kan het toch niet?

Bekijk de laagste prijzen voor hotels, appartementen en pensions in Bergen via trivago.nl

Betaal niet teveel voor je overnachting